Orientalisk skinkgryta

Orientalisk skinkgryta
Foto: TV4

Snabbt, gott och smalt är det att koka köttet i en marinad utan att bryna det först. På allt griskött syns fettet tydligt, och det är lätt att skära bort. Tycker du om heta rätter, ta den större mängden chilipeppar. Till den här grytan är det gott att inleda med lite knapriga grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner penne-pasta
  • 400 g färsk skinka, bogblad
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 orange eller röd paprika
  • 3 dl utspädd apelsinjuice
  • 5 msk kinesisk soja
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 krm chilipeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i fina strimlor. Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och strimla. Halvera paprikorna och strimla dem.
  2. Koka upp apelsinjuice, soja, ingefära, farinsocker, pressad vitlök, salt och chilipeppar. Lägg i köttet och låt koka i 10 minuter.
  3. Lägg i purjo och paprika och låt koka i ytterligare 10 minuter. Servera grytan med pasta och en salladstallrik. Extra chilisås till den som vill öka på styrkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept