Orientalisk krabba

Orientalisk krabba
Foto: TV4

En häftigt kryddad krabbrätt där curry, kajennpeppar, vitlök och chilisås ger smak. Servera med nykokt luftigt ris som suger upp den goda såsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk krabbkött, ca 250 g
  • 2 dl krossade tomater med basilika
  • 2 st paprikor, hackade
  • 2 msk margarin
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprika
  • lite cayennepeppar
  • 2 klyftor vitlök, delade
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk gröna oliver, skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • salt

Gör så här

  1. Rensa och dela krabbköttet i mindre bitar.
  2. Smält margarinet i en traktörpanna. Tillsätt curry, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök. Fräs krabban i detta ett par minuter och ta sen upp den.
  3. Lägg i grönsakerna, tillsätt chili, salt och oliver. Småkoka 10 min.
  4. Rör ned grädden. Lägg i krabban, koka upp hastigt. Kokt ris och ev. skivad banan till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept