Operakällarens strömming

Operakällarens strömming
Foto: TV4

En av de allra bästa strömmingsrätter som finns! Lika god varm som kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg orensad strömming eller 6-700 g rensad med ryggbenet kvar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • salt och peppar
  • 1 citron till garnering
  • kokt skalpotatis till

Gör så här

  1. Rensa strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ner äggulan. Vänd ner strömmingen i grädden och låt den dra några timmar eller över dagen i kylen.
  3. Blanda ströbröd och mjöl på ett fat och krydda lätt med salt och peppar. Ta upp fisken ur grädden och vänd den i paneringen.
  4. Stek den i matfett på medelvärme så att den får en fin yta på båda sidor. Servera med skalpotatis och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept