Frozen cheesecake

Frozen cheesecake
Foto: Wolfgan Kleinschmidt

En frozen cheesecake som dekoreras med färska bär. Recept från boken One more slice.

Receptet ger 1 cheesecake.

17 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st citron, skalet
  • 200 g Philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g digestivekex

Garnering

  • Färska fikon, röda vinbär eller andra bär

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
  6. Varva kexen med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  7. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  8. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  9. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  10. Servera med fikon, röda vinbär eller andra bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept