Chocolate swirl cheesecake

Chocolate swirl cheesecake
Foto: Wolfgan Kleinschmidt

Du behöver

Kexbotten

  • 400 g digestivekex
  • 150 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2,5 dl kesella 10%
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate swirl

  • 150 g mörk kvalitetschoklad 60%
  • 3 msk espressokaffe

Gör så här

  1. Kexbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
  3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
  6. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.
  7. Fyllning
    Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
  9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
  10. Chocolate swirl
    Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
  11. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
  12. Cheesecake
    Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.
  13. Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.
  14. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
  15. Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.
  16. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept