Omelett med tonfiskröra och avokado

Omelett med tonfiskröra och avokado
Foto: Köket.se

Omelett med tonfiskröra och avokado

15 ingredienser

30 min

Snabb, mättande och god lunch! Blanda tonfisken med gräddfil, dill och gräslök och den passar perfekt till purjolöksomeletten!

Abba Tonfisk i vatten
Abba - tonfisk i vatten - produktbild

Abba Tonfisk i vatten

MSC-certifierad och från hållbara bestånd. Fullproppad med protein och låg fetthalt - perfekt till vardagsmat!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Tonfiskröra

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 förp Abba Tonfisk i vatten
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • peppar

omelett

  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • 6 cm purjolök, skivad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 avokador
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll av och låt tonfisken rinna av i ett durkslag eller sil. Rör samman gräddfil, majonnäs, tonfisk, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå fram till servering.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, purjolök, salt och peppar. Stek till fyra omeletter på svag värme i en stekpanna med lite olja.
  3. Skiva avokadon. Servera omeletterna till tonfiskröran och avokadon. Garnera med en skiva citron och en dillkvist. Klart!
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk.

Läs mer