Rågsurdegsknäcke

Du behöver

  • Rågsurdeg, 200 gram/ ca två deciliter
  • Grovt rågmjöl, 50 gram/ en deciliter
  • Rågmjöl, 50 gram/ lite mindre än en deciliter
  • Salt, tre kryddmått
  • Topping: linfrö

Gör så här

  1. Blanda surdegen med rågmjölet och låt degen vila i allt från 30 minuter till ett dygn.
  2. Vilan är ingen nödvändighet men ger du degen lite tid blir brödet mer smakrikt.
  3. Kavla degen till avlånga, breda remsor. Nagga och strö på linfrö.
  4. Grädda i 275 grader och var noga med att inte låta bröden vara inne för länge.
  5. Det är svårt att se när de får färg och risken är att de smakar bränt trots att de inte ser brända ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept