Lakritsskorpor

Du behöver

  • 1,5 dl socker
  • 1 dl råsocker
  • 80 g smör
  • 2 st ägg
  • 5,75 dl vetemjöl
  • Bakpulver, en och en halv tesked
  • Hjorthornssalt, en fjärdedels tesked
  • Turkisk peppar (karamellerna)
  • En påse/ 150 gram

Gör så här

  1. Börja med att krossa karamellerna i en mortel (eller med hjälp av en matberedare) till lagom stora bitar, lite större än smågrus blir bra.
  2. Se till att pulvret i karamellerna kommer med, det ger mycket smak.
  3. Blanda alla ingredienser – blandningen kommer att påminna om en kakdeg, inte ett dugg elastisk.
  4. Dela upp degen i tre lika stora bitar. Rulla ut längder lika långa som plåten.
  5. Grädda i 180 grader cirka 20 minuter.
  6. Låt svalna och skär, eller såga, sedan brödet med en vass kniv till cirka en och en halv centimeter breda bitar.
  7. Torka i 125 grader i omkring 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept