Chilliskorpor

Du behöver

  • Mjölk, en och en halv deciliter
  • Vetemjöl, 230 gram/ tre och tre fjärdedelars
  • Smör, 50 gram
  • Bakpulver, två teskedar
  • Bikarbonat, en halv tesked
  • Salt, en tesked
  • Chilifrukt (finhackad), en styck
  • ost (grovt riven), 100 gram/ tre deciliter

Gör så här

  1. Blanda allt utom chili och ost.
  2. Kör degen till den blir elastisk och släpper kanterna.
  3. Ha tålamod, det tar längre tid innan den här degen släpper kanterna än degar utan smör.
  4. Tillsätt ost och chili.
  5. Blanda inte länge, bara så att det blir en jämn fördelning.
  6. Lägg degen på ett bakbord med lite mjöl.
  7. Dela upp den i små bitar, ungefär lika stora som halva pingisbollar.
  8. Forma små ”chilifrukter” av bitarna.
  9. Det gör du genom att först rulla dem till runda bollar och sedan göra dem spetsiga i ena änden.
  10. Grädda i 200 grader. När skorporna har svalnat, dela dem på längden och rosta sedan i max 100 grader, högre värme bränner osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept