I samarbete med Scan

Ölmarinerad rapsgrisfilé

30 m + 5 h
4
Ölmarinerad rapsgrisfilé
30 m + 5 h
4

Du behöver

  • 2 filéer av Svensk Rapsgris, putsade
  • 1 dl öl, lager
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk mör

Gör så här

  1. Blanda ihop öl, soja, socker och vinäger. Häll i en påse tillsammans med fläskfiléerna och sug ur luft, knyt ihop och marinera i 4-6 timmar. Därefter ta ur och låt rinna av.
  2. Grilla filéerna på direkt värme runt om för att få yta och flytta sedan bort från direkt värme och sätt på locket på grillen (grilltemperatur ca 150 grader). Grilla i 10-20 minuter eller tills innertemperaturen är på 62-63 grader, ta ut, rulla in smörpapper och låt vila i 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept