Olivspäckad skinkstek

Olivspäckad skinkstek
Foto: TV4

Har du färska örter, beräkna dubbla mängden. Då kan du även peta in några kvistar rosmarin i skinkan, så blir smaken ännu godare.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 2 kg färsk skinkstek
  • ca 20 gröna oliver med pimento
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk rosmarin
  • 2 tsk timjan
  • 1 lagerblad, smulat

Tillbehör:

  • ugnsbakade tomater
  • gröna bönor med bacon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Stick fina hål med vass kniv här och var i köttet och peta in oliverna. Krydda runtom med salt, peppar, rosmarin och timjan. Lägg köttet i en ugnsform och strö lagerbladet över.
  2. Stick in en köttermometer och sätt in köttet strax under mitten i ugnen. Stek tills termometern visar 75-80 grader, ca 1 1/2 timme.
  3. Ugnsbakade tomater och bönknippen lindade i bacon är goda tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept