Olivspäckad kyckling

Olivspäckad kyckling
Foto: TV4

Genom att peta in oliver under skinnet får kycklingen fin smak. Du kan också lägga till några strimlade vitlöksklyftor om du vill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 0,5 citron
  • salt och svartpeppar
  • 20 gröna oliver, delade
  • 50 g smör
  • 2 msk soja
  • 1 slanggurka
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Dela kycklingen i halvor. Droppa saften av citronen över kycklingen. Krydda med salt och peppar. Stick hål i skinnet här och var och peta in hälften av oliverna. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  2. Smält ihop smör och soja, pensla kycklingen väl. Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 50 minuter. Pensla då och då.
  3. Skala gurkan, gröp ur kärnorna och skiva den. Fräs ihop gurka och resten av oliverna med lite matfett i en kastrull några minuter. Servera till kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept