Olivspäckad helgskinka

Olivspäckad helgskinka
Foto: TV4

En god och saftig skinka som inte behöver någon sås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk skinkstek, benfri
  • 15 st gröna oliver
  • 2 krm timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 paket haricots verts, frysta
  • 100 g bacon
  • 4 tomater
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ungen på 175°.
  2. Gnid in skinkan runt om med salt, peppar, timjan, rosmarin och smulade lagerblad. Stick hål med späckjärn eller en tunn vass kniv och peta in oliverna här och där i steken. Lägg köttet på en bit folie och slå in det så att den feta sidan kommer mot skarven. Lägg skinkan i en ugnsform och sätt in den i ugnen 45 minuter.
  3. Öppna folien mot den feta sidan och höj värmen till 250°. Fortsätt steka i 15 minuter. Ta ur steken och låt den vila. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  4. Tina bönorna och dela dem i fyra buntar. Slå en skiva bacon runt varje bunt. Kryssa tomaterna och strö på basilika. Lägg bönor och tomater på ett smort ugnsfat och ställ i ugn cirka 15 minuter. Skiva skinkan och servera med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept