Olivkotletter med nudlar

Olivkotletter med nudlar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Olivkotletter med nudlar

7 ingredienser

Fläskfilén är en stammis i det svenska köket, här är ett enkelt sätt att tillreda den på ett lyxigt och nytt vis.

Ingredienser

portioner
  • 4 extra tjocka fläskkotletter
  • salt
  • peppar
  • timjan

Fyllning:

  • 20 gröna oliver, hackade
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk vetemjöl

Gör så här

  1. Skär en djup ficka i varje kotlett. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  2. Lägg oliverna med mjöl och grädde i en kastrull,. Ge ett uppkok och rör om tills det tjocknar.
  3. Fyll kotletterna med blandningen, fäst med tandpetare.
  4. Stek kotletterna klara 3- 4 min på var sida i en panna med matfett. Strö på lite extra oliver. Servera med nykokta nudlar