Olive Ascolane

4

Du behöver

  • 500 g Olive Cerignola Schiacciata
  • 200 g nötfärs, alt. fläsk- eller kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar, nymald
  • 30 g Prosciutto Crudo
  • 0,5 krm muskotnöt , malen
  • 20 g Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg

Till panering

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • 2 krm peppar

Till fritering

  • 1 l solrosolja

Gör så här

  1. Börja med att kärna ur oliverna.
  2. Stek sedan färsen i olja i en stekpanna, salta och peppra. Låt färsen svalna något. Mixa färsen grovt i en matberedare tillsammans med prosciutto. Blanda färsen med muskot, riven parmesan, ströbröd och uppvispat ägg.
  3. Fyll oliverna med smeten.
  4. Lägg mjöl på ett fat, vispade ägg på ett annat och ströbröd på ett tredje. Rulla oliverna i mjölet, sedan äggen och sedan ströbrödet.
  5. Värm solrosoljan till 180 grader. Fritera alla de fyllda oliverna samtidigt i en djup stekpanna ca 5 min tills de är gyllenbruna. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept