Olive Ascolane

40 min
4
Olive Ascolane
Foto: Lina Eriksson

Små krispiga fyllda oliver. Passar som tilltugg eller på antipasti bordet tillsammans med svalt vin. Oliverna måste vara mjuka och saftiga för att de ska kunna kärnas ur och fyllas.

Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo Bianchi 2008. Artnr.7126



8 november 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Oliver

  • 500 g stora gröna oliver

Fyllning

  • 200 g nötfärs, fläskfärs eller kycklingfärs
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 30 g prosciutto crudo
  • 0,5 krm muskotnöt, malen
  • 20 g parmesanost, riven
  • 4 msk ströbröd
  • 1 st ägg

Panering

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar

Fritering

  • 1 l solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Oliver
    Kärna ur oliverna.
  2. Färs
    Stek färsen i olja i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Låt färsen svalna något.
  4. Mixa färsen grovt i en matberedare tillsammans med prosciutto.
  5. Blanda färsen med muskot, riven parmesan, ströbröd och uppvispat ägg.
  6. Fyll oliverna med smeten.
  7. Panering
    Lägg mjöl på ett fat, vispade ägg på ett annat och ströbröd på ett tredje.
  8. Rulla oliverna i mjölet, sedan äggen och sedan ströbrödet.
  9. Fritering
    Värm solrosoljan till 180 grader. Fritera alla de fyllda oliverna samtidigt i en djup stekpanna ca 5 minuter tills de är gyllenbruna.
  10. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept