Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta och tomat

Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta och tomat
Foto: TV4

Till den här läckra pastarätten har vi använt gösfiléer. Det går bra att använda vilken sorts fast, vit fisk som helst. För att göra olivtäcket är det enkelt att använda en mixer.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g vit, fast fiskfilé

Olivtäcke:

  • 20 g smör
  • 0,75 dl kärnfria svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 60 g fetaost

Vitlökspasta:

  • 4 portioner tagliatelle
  • 4 vitlökslyftor
  • 20 g smör
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt och malen vitpeppar
  • Ugnsbakade tomater:
  • 2 tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk smör

Till dekoration:

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. skär tomaterna i halvor. Lägg tomaterna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Toppa med smör, socker, salt och oregano. Baka i ugnen i 20 minuter. Håll varmt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg vitlöksklyftorna med skal i ett ugnssäkert kärl. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Det tar bara någon minut. Låt vitlöken svalna. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Mixa oliver, kapris och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till.
  3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet. Skala vitlöksklyftorna. Häll buljongen i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt sjuda 10 - 15 minuter. Vispa ner crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den kokta pastan. Servera pastan och tomaterna till fiskfiléerna. Dekorera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept