Olivaioli

Olivaioli
Foto: TV4

Visst vore det roligt att bjuda på hemlagad aioli? Det är inte alls svårt. Se till att alla ingredienser har samma temperatur från början, så minskar risken för att aiolin skär sig. Servera som tillbehör till fiskrätter eller som dipp.

9 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 vitlöksklyftor
  • salt
  • 3 äggulor
  • 2-3 dl olivolja
  • malen vitpeppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 10 gröna oliver med pimiento

Gör så här

  1. Pressa saften ur citronen. Skala vitlöksklyftorna, pressa ner dem i en bunke och rör ihop med saltet, använd en mortelstöt. Vispa ner äggula och citronsaft.
  2. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sedan i en fin stråle, vispa kraftigt hela tiden. Här kan du använda en elvisp eller mixer. Den färdiga aiolin ska vara blank och tjock.
  3. Hacka oliverna i små bitar och rör ner.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept