Ceviche på salmalax och majsknäcke

90 min
4
Ceviche på salmalax och majsknäcke
Foto: TV4

Ceviche på salmalax, norsk lax med smaker från Sydamerika.

Dryckestips från Ole
89243 Herslev Ekologisk Hvedeöl
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 mars 2013
Visa mer
90 min
4

Du behöver

Ceviche

  • 200 g salmalax
  • 2 st lime
  • 1 st liten gurka
  • 1 st rosa grapefrukt
  • 0,5-1 st röd chili
  • 1 msk finstrimlad ingefära
  • Färsk koriander efter smak
  • Salt och peppar

Majsknäcke

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ceviche
    Skär laxen i snygga tärningar, ca 1 cm. 
  2. Lägg i en skål och pressa över limesaft. Låt det marineras i limesaften i drygt en timme.
  3. Skala grapefrukten noga och skär ut så att det bara blir rent fruktkött utan hinnor. Dela i centimeterstora bitar. Skala och kärna ut gurkan och skär den i tärningar.
  4. Strimla ingefäran i millimetertjocka strimlor.
  5. Ta bort kärnor och mellanväggar på chilin och finhacka den. Blanda allt och salta och peppra efter smak. Låt stå 10 min i kylen innan det läggs upp i portionsglas.
  6. Majsknäcke
    Rör ihop allt i en bunke och bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut smeten till ett tunt lager över hela plåten. 
  7. Ta bort det övre pappret, sporra rutor och strö över flingsalt. Grädda i ugn i 45-60 minuter, 150 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept