Prinsens fläderparfait

Prinsens fläderparfait
Foto: TV4

Parfait med smaker från trädgården - fläder och färska bär.

Dryck till maten
77677 Lonclas Cuvée Prestige xdry
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 mars 2013
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl fläderblomssaft
  • 2 tsk citronsaft
  • Säsongens färska bär ex hallon, blåbär, björnbär
  • honung

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst. Vänd försiktigt ner den hårt vispade grädden i äggblandningen. 
  2. Tillsätt flädersaft och citronsaft.
  3. Låt stå i frysen några timmar. Rårör de färska bären med en klick honung. Ta ut parfaiten ur frysen 10 minuter innan servering. Servera bär och parfait tillsammans
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept