Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvispen. Tillsätt flädersaft och mjölk
Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
Grädda snabbt, ca 5 min. Håll koll, det går fort. Stjälp upp bakelsebotten på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna
Rabarberkompott
Skölj och skär rabarbern i små bitar. Ta gärna röd och späd rabarber, det blir fin färg.
Lägg rabarbern i en kastrull med 1 msk vatten, rör ner syltsockret. Koka ca 2-3 min tills rabarbern tjocknat. Kyl den helt.
Vaniljkräm
Vispa ihop äggulor, socker, mjölk och maizena i en kastrull.
Sjud krämen tills den tjocknar, den får inte koka. Häll genast över i en kall bunke och smaksätt med vaniljpulver.
Montering
Skär ut från botten 3 stycken 8 cm breda remsor ca 30 cm långa.
Lägg en remsa på en skärbräda och lägg på rabarberkompotten. Lägg på nästa remsa och lägg på vaniljkrämen, spritsa även ett lager vispgrädde på. Lägg på den sista remsan. Spritsa en rand vispgrädde på kanten ovanpå runt. Spritsa även långsidorna så de blir helt täckta. Täck ovansidan med jordgubbar skurna i mindre bitar, innanför den spritsade gräddkanten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir riktigt mjuka. Ta upp dem och krama ur allt vatten. Smält i en skål i vattenbad. Vispa ner det smälta gelatinet i flädersaften.
Täck jordgubbarna med flädergelén. Skär bakelselängden i ca 4 cm breda bitar.