Halländsk majskyckling med färskpotatis-kompott och glacerade morötter

4

Du behöver

  • 4 majskycklingsbröst
  • 2 gula morötter
  • 1 kg nypotatis
  • 1 kvist dill
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 kvist libbsticka
  • 100 g smör till stekning och kompott
  • 0,5 dl olivolja till stekning och kompott
  • 1 dl mjölk
  • saft och skal av 1 citron
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kompott:
  2. Tvätta och skrubba potatisen och koka i saltat vatten. Mosa potatisen till en grov kompott. Tillsätt hälften av oljan samt klicka i 3/4 av smöret. Rör ner mjölk och citronsaft, smaka av med citronskal samt salt och peppar. Vänd ner grovt skurna örter i kompotten innan servering.
  3. Stek kycklingbrösten med skinnsidan ner först. Vänd och stek färdigt i ugn på 125?150 grader till 75 graders innertemp.
  4. Tvätta morötterna och skala vid behov. Skär stavar och stek morötterna i het panna med olja och ev smör. Häll på buljongen och låt koka under lock ett par minuter så de blir möra. Ta upp morötterna om det är för mycket vätska och koka ner buljongen till simmig konsistens. Smaka av med honung, salt och peppar och rikligt med libbsticka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept