Räksallad från Utö skärgård

Räksallad från Utö skärgård
Foto: TV4

Räksallad från Utö skärgård

Av: Ola Mattsson

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Från Utö skärgård kommer denna läckra sallad med vitlökskrutonger och dressing med smak av anjovis.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rökta skalade räkor
  • 4 ägg, kokta
  • 2 avokador
  • 100 gurka , skalad och hackad
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 romansallad

dressing

  • 50 g parmesanost, riven
  • 2 ansjovisfiléer, finhackade
  • 2 dl crème fraîche
  • svartpeppar, nymalen

Krutonger

  • svartpeppar (smaka av)
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 g persilja, finhackad
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 2 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Blanda smöret väl med vitlök och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i små kuber. Stek krutongerna i vitlökssmöret tills dom får en gyllenbrun färg.
  3. Ta ur pannan och lås svalna.
  4. Börja med att montera salladen med romansallad i botten, forsätt sedan med resterande grönsaker.
  5. Avsluta med räkorna samt krutongerna.
  6. Toppa med den härliga parmesan och ansjovisdressingen.