Fläskfiléspett med svart rårissallad och myntasås

4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk tamarisoja
  • 6 dl kokt svart råris
  • 1 mogen mango
  • 1 ask psyallisfrukt
  • 1 dl strimlad purjolök
  • salt och peppar
  • En näve machésallad eller ruccolasallad
  • 0,5 dl rostade pinjenötter eller solrosfrön
  • myntasås
  • 2 dl cremé fraiche
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill (250 grader). Koka råriset enligt anvisningen på paketet (ca 35 min). Skala och riv vitlök och ingefära och lägg i en skål. Gör i ordning marinaden. Tillsätt olja och tamarisoja och blanda om. Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i skålen med marinaden. Strö på salt och peppar. Låt marinera i ca: 30 minuter. Trä upp fläskfilébitarna på ett spett. Grilla i ugnen eller på en utegrill i ca: 10 minuter. Skär av skalet på mangon och ta bort kärnan i mitten. Skär köttet i mindre bitar. Strimla purjolök och dela psyallisfrukten i halvor. Lägg det kokta råriset på ett serveringsfat och blanda ner mango, psyallisfrukt, purjolök och smaka av med salt och peppar. Blanda ner en näve sallad och strö rostade pinjekärnor över salladen innan servering.Gör myntasåsen. Blanda cremé fraiche och hackad mynta. Finhacka en liten vitlök och blanda ner i crémen. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept