Saffransbulgur med fröfisk

4

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 2 paket saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe sparris
  • 1 ask sugarsnaps eller sockerärtor
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl pistagenötter (osaltade)
  • 0,5 granatäpple
  • 600 g rödspätta eller annan plattfisk
  • 1 ägg
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Lägg i bulgur i en kastrull med vatten. Skiva apelsinen i bitar och blanda ner i bulguren. Tillsätt saffran och salt. Låt koka i ca: 12-15 minuter. Koka sparris i lättsaltat vatten i 1 minut. Ta upp sparrisen ur vattnet och låt svalna. Skär sparris och sugarsnaps i mindre bitar. Lägg upp den kokta bulguren på ett serveringsfat. Plocka bort apelsinbitarna. Häll på lite olivolja, salt och peppar. Blanda ner sparris, sugarsnaps, russin och pistagenötter. Dekorera med granatäpplekärnor.
  2. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken i ägget och sedan i fröblandningen. Hetta upp en stekpanna med smör och panera fisken ca: 3-4 minuter per sida. Servera genast med saffransbulguren!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept