Saffranspaella på quinoa och skaldjur

4

Du behöver

  • 4 dl quinoa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör eller olivolja
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 röd paprika
  • 2 st starka korvar typ chorizo
  • 300 g scampi eller räkor (skalade)
  • 300 g förkokta musslor
  • 2 st lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj quinoa väl för att få bort en bitter smak.
  2. Skala och hacka en lök och purjolök. Finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna med lite smör eller olivolja.
  4. Bryn lök och vitlök i några minuter.
  5. Tillsätt saffran och och quinoa rör om.
  6. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong från quinoan.
  7. Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar.
  8. Hetta upp en annan stekpanna med lite olivolja.
  9. Bryn paprika, korv, scampi och musslor i några minuter och lägg sedan ner det i quinoagrytan.
  10. Pressa lime över paellan och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept