Ulrika & Olas Energisallad

4

Du behöver

  • 4 dl kokta svarta linser (Beluga eller Le puy)
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • En knippe färsk persilja
  • En påse bladspenat
  • 1 äpplen
  • 250 g fetaost
  • 100 g färska kantareller
  • smör
  • 1 dl färska eller frusna blåbär
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Koka linserna i ca: 20-25 minuter.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg i linserna och blanda om ordentligt.
  4. Lägg linserna på ett uppläggningsfat.
  5. Hacka bladpersilja och blanda ner i linserna tillsammans med bladspenaten.
  6. Skär äpplet och fetaosten i skivor och fördela på salladen.
  7. Skär kantareller i lagom stora bitar och bryn i smör ca: 5-10 minuter.
  8. Lägg kantarellerna på salladen tillsammans blåbär.
  9. Toppa med rostade pinjenötter som du rostar i en torr panna i någon minut.
  10. Strö lite havssalt och nymalen svartpeppar över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept