Sallad med rostad fänkål, grön sparris och granatäpple

4

Du behöver

  • 1 kruka krispsallad
  • 2 st fänkålsstånd
  • olivolja
  • 1 knippe grön färsk sparris
  • 1 dl hackad färsk dill och färsk bladpersilja
  • 1 st granatäpple
  • salt och peppar
  • 1 sats Nobisdressing (se separat recept)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva fänkålen i avlånga bitar och lägg u på en ugnsplåt. Häll lite olivolja över och strö på salt och peppar. Rosta i ugnen i ca: 15 minuter. Låt kallna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och skölj i kallt vatten.
  2. Fördela krispsalladen på ett stort fat. Lägg fänkål och sparris och de färska örterna över salladen Häll på nobisdressingen och blanda om ordentligt. Strö på kärnorna från ett granatäpple över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept