Sparrisfylld laxfilé med parmaskinka

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 5 st gröna sparris
  • salt och peppar
  • 6 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • röd pesto
  • 10 st soltorkade tomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl parmesanost
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Broccolisallad
  • 1 st broccolistånd
  • 4 st kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare eller använd en mixer. Mixa till en jämn pesto och smaksätt med salt och peppar. Koka sparris i lättsaltat vatten i 2 minuter. Skär ett snitt längs laxen och banka försiktigt ut laxfilén så att den blir så platt som möjligt. Bred ett lager med röd pesto över laxen. Fördela sparrisen över och rulla ihop laxfiléen. Linda in laxfilén i parmaskinka och fäst med tandpetare om det behövs. Lägg filén på en ugnsfast form och ugnsbaka i ugnen i ca: 15 - 20 minuter. Skär broccoli i buketter och koka i lättsaltat vatten i 1 minut. Hacka tomater och lägg i en skål tillsammans med broccoli. Häll på olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Skiva upp laxen och servera med broccolisalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept