Passionsfruktspannacotta med hallon

4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerersättning
  • 1 vaniljstång
  • 4 passionsfrukter
  • 100 g hallon

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och sockerersättning. Klyv vaniljstången och gröp ur fröna och lägg i en kastrull tillsammans med vaniljstången. Låt koka i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandningen så att de smälter.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en skål. Tillsätt hälften av gräddblandningen och vispa runt. Häll upp på höga glas. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
  3. Mixa resterande gräddblandning med hallon och fördela över passionsfruktblandningen.
  4. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar eller över natten. Dekorera med färska hallon.
  5. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept