Parmalindad kyckling fylld med blandsvamp och rosmarin

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 näve shiitakesvamp
  • 1 näve skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • tandpetare eller ugnssnöre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av en kavel. Skiva svampen
  2. I mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör
  3. I stekpanna ca 5 minuter. Strö på salt och svartpeppar efter smak.
  4. Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg i en kvist rosmarin på varje bit. Rulla
  5. Ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare
  6. Eller bind ihop med ugnssnöre.
  7. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp
  8. Kycklingen och servera.
  9. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept