Lax med saffransgrönsaker

15 november 2007
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärter
  • 600 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärter

Dillmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar. Bryn filéerna i någon minut per sida. Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över. Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Skär fänkålen och paprikan i skivor. Stek grönsakerna i lite
  3. Olivolja. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen. Häll på vatten och låt koka under lock i 6?7 minuter på svag värme. Lägg i sockerärterna och koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
  4. Blanda majonnäs och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa laxen med dillmajonnäs.
  5. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept