Lax med saffransgrönsaker

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärter
  • 600 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärter

Dillmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar. Bryn filéerna i någon minut per sida. Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över. Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Skär fänkålen och paprikan i skivor. Stek grönsakerna i lite
  3. Olivolja. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen. Häll på vatten och låt koka under lock i 6?7 minuter på svag värme. Lägg i sockerärterna och koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
  4. Blanda majonnäs och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa laxen med dillmajonnäs.
  5. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept