Marinerade kycklingbröst i wok

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 dl olivolja
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime
  • 1 st röd chili
  • 1 dl färsk koriander
  • cashewnötter
  • Favoritgrönsaker till woken tex: 1 zucchini, 1 paprika, 1 lök, 0.5 aubergine, 1 broccolihuvud

Gör så här

  1. Marinad
    Riv färsk ingefära på rivjärn.
  2. Hacka vitlöken fint och skiva chilifrukten efter att du rensat den från kärnor.
  3. Lägg i hackad koriander.
  4. Häll oljan på blandningen.
  5. Skiva kycklingen i önskade bitar och lägg i marinaden där den får dra i minst 30 minuter men gärna längre (du kan använda en plastpåse).
  6. Wok
    Skiva dina favoritgrönsaker som tex broccoli, minimajs, fänkål, zucchini, aubergine, paprika, lök mm.
  7. Häll kycklingen inklusive marinaden i wokpannan och tillsätt grönsakerna.
  8. Stek snabbt till det att kycklingen blivit genomstekt och grönsakerna blivit lite mjuka, utan att de tappat sin spänst.
  9. Toppa med hackade och rostade cashewnötter och pressa saften från en lime över woken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept