Marinerade kycklingbröst i wok

Ola Lauritzson

Marinerade kycklingbröst i wok

9 ingredienser

Marinerade kycklingbröst i wok, en rätt med touch av Asien.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 dl olivolja
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl färsk koriander
  • cashewnötter
  • wokgrönsaker, till woken (t ex 1 zucchini, 1 paprika, 1 lök, 0.5 aubergine, 1 broccolihuvud)

Gör så här

Marinad

  1. Riv färsk ingefära på rivjärn.
  2. Hacka vitlöken fint och skiva chilifrukten efter att du rensat den från kärnor.
  3. Lägg i hackad koriander.
  4. Häll oljan på blandningen.
  5. Skiva kycklingen i önskade bitar och lägg i marinaden där den får dra i minst 30 minuter men gärna längre (du kan använda en plastpåse).

Wok

  1. Skiva dina favoritgrönsaker som tex broccoli, minimajs, fänkål, zucchini, aubergine, paprika, lök mm.
  2. Häll kycklingen inklusive marinaden i wokpannan och tillsätt grönsakerna.
  3. Stek snabbt till det att kycklingen blivit genomstekt och grönsakerna blivit lite mjuka, utan att de tappat sin spänst.
  4. Toppa med hackade och rostade cashewnötter och pressa saften från en lime över woken.