Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer/kycklingbröst
  • 1 st stor purjolök
  • 5 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl vitt vin (alt 0.5 dl whisky)
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 200 g grönmögelost
  • 2 dl hackade valnötter
  • Smör eller rapsolja

Till servering

  • Fräsch grönsallad

Gör så här

  1. Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan.
  2. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik.
  3. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
  4. Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
  5. Smula i grönmögelost och hackade valnötter.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
  7. Servera med fräsch grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept