Stekt kassler med smakrik sås

Ola Lauritzson

Stekt kassler med smakrik sås

8 ingredienser

Denna stekta kassler kan kombineras i det oändliga.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kassler
  • 4 schalottenlökar
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 2 msk ättiksgurka, hackad
  • paprikapulver
  • cayennepeppar (lite)

Serveras med

  • sallad

Gör så här

  1. Fräs löken utan att den får färg.
  2. Rör ner crème fraiche, tomatkross, ättiksgurka och kryddor.
  3. Låt sjuda i några minuter.
  4. Skiva och stek kasslern.
  5. Häll såsen på ett varmt fat.
  6. Lägg skivorna på såsen.
  7. Servera med en fräsch sallad.