Lammytterfilé med chèvregratäng

Lammytterfilé med chèvregratäng
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Lamm

  • 1 msk smör
  • 800 g lammytterfilé
  • 2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gratäng

  • 1 msk olivolja
  • 6 st rödbetor
  • 200 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk honung, flytande
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Servera med

  • Fräsch sallad

Gör så här

  1. Gratäng
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
  3. Skala och skiva rödbetorna och placera i formen.
  4. Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung.
  5. Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna.
  6. Gratinera i ugn i ca 30 minuter.
  7. Lamm
    Hetta upp en stekpanna med smör.
  8. Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter.
  11. Servera med en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept