Gorgonzolainbakad fläskfilé

Du behöver

  • 2 st små fläskfiléer, ca 7-800 g
  • 1 st stort blomkålshuvud
  • 200 g grönmögelost
  • 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till servering

  • grönsallad
  • Sås (se tipsrutan)

Gör så här

  1. Putsa köttet och stek på hög värme i panna för vacker stekyta.
  2. Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Om nödvändigt, slut köttet med några blötlagda tandpetare.
  3. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den blir mjuk.
  5. Mixa kålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
  6. Servera med grönsallad och sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept