Tofu med tamarigrönsaker

Tofu är både gott och nyttigt. Marinera den gärna i tamarisoja som kan köpas i hälsokostbutiker.

12 november 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 500 g naturell tofu
  • 2 dl torkade aramealger
  • 1 dl tamarisoja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 paket groddar
  • 4 st morötter
  • 2 st kålrabbi
  • 1 st bok choy eller spetskål
  • rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Skiva tofun i stora bitar och hacka chilin och vitlöken. Riv ingefäran och blanda allt i en skål. Lägg i tofubitarna och låt marinera i 10-30 minuter.
  2. Skär morötterna och kålrabbin i strimlor. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Ta upp tofubitarna från marinaden och strö på sesamfrön.
  3. Stek tofun i några minuter på varje sida. Lägg sedan upp den på ett fat. Stek morötterna och kålrabbin i någon minut. Skär citrongräset i bitar och lägg i pannan.
  4. Häll på marinaden och låt allt steka i någon minut. Skär bok choy i stora bitar och lägg i pannan precis innan servering. Lägg upp på en tallrik och toppa med tofubitarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept