Torsk med smör, pepparrot och ägghack

Ola Lauritzson

Torsk med smör, pepparrot och ägghack

7 ingredienser

Torsk med skirat smör, pepparrot och ägghack, klassiskt, lyxigt och gott.

Skirat smör
Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 800 g vit fiskfilé
  • 200 g smör
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 8 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 4 dl salladsärtor (brytbönor eller ärtor)
  • citron

Gör så här

  1. Stek torsken i smör på låg värme eller koka den i saltat vatten.
  2. Koka och hacka äggen.
  3. Blanda hacket med lite majonnäs.
  4. Riv pepparrot och lägg i en hög på varje tallrik bredvid fisken och ägghacket.
  5. Servera med skirat smör, förvällda sugar snaps och en citronskiva.