Basilkaparfait med färska bär

Basilkaparfait med färska bär
Foto: TV4

Basilkaparfait med färska bär

Av: Ola - Lund

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Basilkaparfait med färska bär. Romantisk gott - på gränsen till snuskigt gott.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Dryckestips
Krohn Colheita 1961, art.nr 7839.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Ola fixa basilikaparfaiten

Ingredienser

  • 25 färska basilikablad
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 6 äggulor
  • 1 msk honung, rågad
  • 100 g strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde

Till dekoration

  • färska bär (efter säsong t ex hallon, björnbär)
  • florsocker
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Mixa basilikabladen.
  2. Tillsätt yoghurt.
  3. Mixa ytterligt tills det blir krämigt.
  4. Vispa äggulor, honung och socker väl. Det hela är färdigt när sockret smält och smeten är pösig.
  5. Vispa grädden "medium".
  6. Vänd i basilikasmeten i äggmassan därefter vänd i grädden väl.
  7. Fyll i coupeglas eller dylikt.
  8. Låt stå minst 3 timmar i frysen.
  9. Ta fram skålarna 5 minuter innan servering.
  10. Pynta med bär och en bit mörkchoklad.
  11. "Snöa" eventuellt lite florsocker över bären, använd tesilen för bästa resultat!