Domtaterrin

Du behöver

  • 700 g färsk grisbog, urbenad
  • 1 st gul lök, delad i kvartar
  • 5 st vitlöksklyftor hela
  • 1 st gelatinblad
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 dl örter (dragon, körvel och persilja), finskurna
  • Salt

Gör så här

  1. Baka bogen med salt, lök och vitlök på 120 gr tills helt mjuk ca 3-4h.
  2. Sila av och spara stekskyn.
  3. Plocka ned köttet i små bitar.
  4. Lägg köttet i en bunke.
  5. Lägg köttet i en bunke.
  6. Smält 1 blötlagt gelatin blad och blanda i vätskan.
  7. Vänd ihop alltsammans i bunken tillsammans örterna.
  8. Smaka av med salt.
  9. Fördela i en plastad terrinform.
  10. Sätt i press över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept