Fylld lövbiff med blomkålspuré

Fylld lövbiff med blomkålspuré
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Fylld lövbiff

  • 8 skivor lövbiff
  • 200 g philadephiaost
  • 3 msk senap
  • 0,5 dl oregano, hackad, färsk
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk smör

Blomkålspuré

  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.5-1 dl grädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st äggula
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl oregano, färsk

Tillbehör

  • 50 g blandad sallad
  • gul paprika
  • kapris
  • oregano, färsk

Gör så här

  1. Lövbiff
    Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
  2. Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
  6. Blomkålspuré
    Skär blomkålen i mindre buketter.
  7. Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
  8. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
  9. Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
  10. Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
  11. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
  12. Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
  13. Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano.
  14. Vid servering
    Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
  15. Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept