GI-tårta med bär och nötbotten

GI-tårta med bär
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Botten

  • 100 g mandel
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk jordgubbssylt (osötad)
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandlarna och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt honung och ägg och blanda till en smet.
  4. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter.
  6. Låt kallna.
  7. Fyllning
    Vispa grädden och blanda i sylten.
  8. Fördela grädden över bottnen.
  9. Skölj och dela jordgubbarna.
  10. Fördela över tårtan.
  11. Toppa med hallon och blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept