Skaldjurssallad med avokado och romsås

25 min
4
Skaldjurssallad med avokado och romsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En härlig sommarsallad som passar till lunch eller som bufférätt.

22 april 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 näve sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 st liten rödlök
  • 1 kruka krispsallad eller annan sallad
  • 1 dl kokta gröna ärter
  • 0,5 dl hackad färsk dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 st avokados
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl stenbitsrom eller ishavsrom
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet.
  2. Strimla sugarsnapsen eller sockerärterna på längden. Skala och finhacka rödlöken. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med den kokta quinoan.
  3. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.
  4. Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i mindre bitar. Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado.
  5. Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.
  6. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept