Moussaka á la GI

4

Du behöver

  • 2 st stora aubergine
  • 600 g lammfärs
  • 2 st gula lökar
  • 200 g tomatpuré (1 tub)
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 dl grädde
  • 1 st ägg
  • Salt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.
  2. Stek dem gyllenbruna i olivolja.
  3. Hacka löken och stek den gyllengul i olivolja.
  4. Lägg över löken i en gryta.
  5. Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan.
  6. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Koka upp och rör om ordentligt.
  8. Smörj en ugnsfast form.
  9. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.
  10. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.
  11. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter-1 timme. Tiden beror på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept