Flamberad scampi med anis och svart råris

Från Nyhetsmorgon

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

27 augusti 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor fänkål
  • 500 g scampi (skalade)
  • smör
  • 3 msk cognac
  • 3 st anisblommor
  • 2 dl mellangrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 paket sugarsnaps eller sockerärtor
  • 0,5 dl hackad färsk gräslök
  • 6 dl kokt svart råris.

Gör så här

  1. Koka råriset enligt anvisningen på förpackningen (ca: 30 minuter). Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tomaterna i 1 minut eller tills skalet spricker. Ta upp tomaterna med en gaffel och ta bort skalet. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset. Skär i små tärningar.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Skär fänkålen i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna med smör och bryn scampi lätt. Häll på cognac och flambera tills lågan släcks. Tillsätt fänkålsbitarna och stek i någon minut. Tillsätt vitlök, tomater, grädde, anis, salt och peppar. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt sugarsnaps och hackad gräslök och servera med kokt svart råris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept