Från Nyhetsmorgon

Kycklinggryta

1h 10 min
4
Kycklinggryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 10 min
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 2 st gula lökar
  • 5 cl olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • vatten

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i olja i en gryta.
  2. Stycka kycklingen i mindre bitar och lägg dem i kallt vatten i 15 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem. Låt dem fräsa med i grytan.
  3. Tillsätt gurkmeja, tomatpuré, salt och peppar efter egen smak. Häll på kallt vatten så att det knappt täcker kycklingbitarna och låt koka ordentligt i 45 minuter.
  4. Servera kycklingen med någon risrätt, pasta, kokt potatis, potatisgratäng eller pommes frites.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept