Från Nyhetsmorgon

Mustig Chiligryta

4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré, ca 600 g
  • smör
  • 1 st chilipeppar
  • 2 st gula lökar
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 400 g krossade tomater
  • salt och vitpeppar

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron, det rivna skalet
  • salt och vitpeppar

Grönsaksris:

  • 3 dl ris
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • smör
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär löken i skivor. Lägg chilipeppar, lök, tomatpuré, chilisås och krossade tomater i grytan. Koka tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sås: Blanda gräddfil, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grönsaksris: Koka riset. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs paprikan och löken i smör i en stekpanna. Blanda paprika och lök med det kokta riset. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan i riset.
  4. Servera grytan till gräddfilssåsen och grönsaksriset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept