Från Nyhetsmorgon

Pumpasoppa med créme fraiche och sweet chili

Du behöver

  • 1 st stor pumpaklyfta
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st stora potatisar
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • en bit färsk ingefära
  • 0,5 st apelsin, pressad
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 tsk sweet chilisås
  • färska kvistar av koriander eller persilja
  • smör eller neutral olja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i större tärningar. Skala och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en rejäl kastrull i olja eller smör utan att det tar färg. Späd med halva mängden buljong och låt det hela småkoka under lock tills pumpa och potatis är mjuka, ca 15 minuter.
  2. Mixa soppan eller kör den i matberedaren. Späd med resten av buljongen till krämig soppkonsistens. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar. Låt soppan koka upp.
  3. Servera soppan varm med en klick kall crème fraiche. Ringla försiktigt sweet chili runt den vita klicken. Dekorera med grön kvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept