Från Nyhetsmorgon

Provencalsk grönsakssoppa med smördegssnacks

Du behöver

  • 2 st tomater
  • 0,5 st zucchini
  • 0,25 st aubergine
  • 0,5 st gul paprika
  • 2 st schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja, 2 msk smör
  • 1 knippe örter
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 Paket smördegsplattor
  • 2 st äggulor
  • 1 dl riven vällagrad ost

Gör så här

  1. Grönsakerna putsas och tärnas grovt. Fräs alltsammans i smör och olivolja. Späd med grönsaksbuljong och ev lite vatten. Blanda i örterna och låt koka i ca 20 minuter tills allt är riktigt mjukt. Mixa soppan väl och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Pensla smördegsplattorna med äggulan och strö osten över. Skär i remsor och vrid dem sedan till pinnar.
  3. Grädda i 10-12 minuter i 200 grader.
  4. Serveras varma till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept